G.Skill demonstrează modulele de memorie DDR5-10600 pe sistemul Ryzen 8500G

Modulele de memorie ultra-performante sunt un element de bază la Computex și se pare că anul acesta G.Skill prezintă cel mai performant kit de module de memorie dual-channel de până acum. Compania demonstrează un kit DDR5 capabil de o rată de transfer de date de 10.600 MT/s, ceea ce reprezintă o viteză considerabil mai mare în comparație cu modulele de memorie disponibile în prezent.

Kitul dual-channel pe care G.Skill îl demonstrează este un kit Trident Z5 RGB de 32 GB care folosește dispozitive de memorie DDR5 selectate cu grijă și care poate funcționa în modul DDR5-10600 cu timpi CL56 62-62-126 la tensiuni mult mai mari decât cele standard. DIMM-urile demozate rulează toată ziua într-o cameră destul de caldă, deși nu rulează cu adevărat aplicații solicitante sau teste de stres.

În mod tradițional, producătorii de module de memorie, precum G.Skill, folosesc procesoarele Intel pentru a-și demonstra kiturile cu cele mai bune performanțe. Însă, în cazul kitului DDR5-10600, compania folosește procesorul Ryzen 5 8500G de la AMD, care este un APU monolitic bazat pe Zen 4 cu grafică integrată, vândut în mod normal pentru sisteme de buget. Placa de bază este o Asus ROG Crosshair X670E Gene de înaltă calitate, iar APU-ul este răcit cu ajutorul unui sistem de răcire cu lichid personalizat Placa de bază Asus ROG Crosshair X670E Gene are doar două sloturi de memorie, ceea ce ajută foarte mult la permiterea unor viteze mari de transfer de date, astfel că se potrivește foarte bine pentru kitul dual-channel DDR5-10600.

Deși am îndoieli sincere că cineva va folosi un kit de memorie DDR5-10600 ultra-scump și poarta aferentă cu acest procesor ieftin, este interesant (și neașteptat) să vedem un APU AMD ca fiind potrivit pentru a demonstra potențialul de performanță al viitoarelor module G.Skill.

Vorbind despre disponibilitatea memoriei DDR5-10600 de la G.Skill, se pare că acest kit nu este la îndemână. Cel mai rapid kit DDR5 pe care G.Skill îl are în prezent este oferta DDR5-8400, așa că DDR5-10600 va ajunge pe piață câteva bini de viteză mai târziu, deoarece G.Skill trebuie cu siguranță să testeze kitul cu diverse procesoare și să se asigure de stabilitatea acestuia.

Un alt lucru de reținut este faptul că atât AMD, cât și Intel urmează să lanseze anul acesta noi procesoare desktop, cu procesoarele Ryzen 9000-series și, respectiv, Arrow Lake. Așadar, G.Skill se va concentra, fără îndoială, pe reglarea kiturilor sale DDR5-10600 și a altor kituri high-end în primul rând cu aceste noi procesoare.

Leave a Reply