Actualizare despre Panther Lake de la Intel la Computex 2024, Intel alimentează săptămâna viitoare wafer-ul Intel 18A

În timpul discursului de prezentare al Intel, găzduit de CEO-ul Pat Gelsinger, acesta a oferit lumii o privire asupra foii de parcurs a clienților Intel până în 2026. Meteor Lake a fost lansat anul trecut pe această foaie de parcurs, iar Lunar Lake, în care ne-am scufundat ieri, când Intel a dezvăluit detalii tehnice despre viitoarea platformă. Pat a prezentat, de asemenea, o placă pe scenă, Panther Lake, și a oferit câteva informații suplimentare despre viitoarea platformă Panther Lake a Intel, care este așteptată în 2025.

Am acoperitAnunțul inițial al Intel despre platforma Panther Lake de anul trecut. Aceasta va fi prima platformă client de la Intel care va utiliza nodul Intel 18A. Pe lângă faptul că a afirmat încă o dată că lucrurile sunt pe drumul cel bun pentru o lansare în 2026, Pat Gelsinger, CEO-ul Intel, a confirmat, de asemenea, că vor alimenta prima placă 18A pentru Panther Lake încă de săptămâna viitoare.

Un element de luat în considerare față de anul trecut este faptul că Lunar Lake, care se aștepta să fie construit pe nodul Intel 20A, este construit folosind TSMC, cu placa de calcul Lunar Lake cu grafică Xe2-LPG pe TSMC N3B, iar placa I/O pe TSMC N6. Pat a confirmat pe scenă că Panther Lake va fi pe Intel 18A. Cu toate acestea, el nu a divulgat ce nuclee P și E va folosi sau dacă va folosi o variantă diferită a nucleelor P Lion Cove și E-Core Skymont care vor veni cu SoC-urile Lunar Lake, în timp ce aceleași nuclee vor fi folosite în Arrow Lake pentru desktop-urile așteptate în acest an.

Pe măsură ce ne îndreptăm spre a doua jumătate a anului 2024 și după lansarea Lunar Lake, Intel ar putea divulga mai multe informații, inclusiv progresele arhitecturale pe care se așteaptă să le aducă Panther Lake. Până atunci, va trebui să așteptăm și să vedem.

Leave a Reply