Update-turile de Windows 10 mai mici

Microsoft plănuiește ca în viitorul apropiat să reducă cu o treime dimensiunea update-urilor pentru sistemul de operare Windows 10 folosind noua tehnologie UUP (Unified Update Platform).

Noua platformă promite să reducă cu 35% dimensiunea fișierelor ce sunt utilizate ceea ce va aduce ca beneficii reducerea traficului de date, dar și o viteză mare la instalarea lor.

Microsoft publică update-uri pentru Windows 10 în fiecare lună. Tot periodic sunt lansate și pachete de update mari care aduc îmbunătățiri sau funcții noi de căteva ori pe an. Pachetele lunare poartă denumirea de ”cumulative” și conțin toate noutatile pentru luna precedentă. În consecință, aceste pachete pot ajunge la dimensiuni impresionante, (există câteva care au depășit și 3GB), ceea ce poate fi problematic pentru anumite dispozitive cu spații de stocare mici (SSD sau partiții sistem mici). De asemenea, la aceasta se adaugă cazurile în care conexiunea este realizată la viteze mici sau se folosesc abonamente cu limită de trafic.

update-windows-10
update screen windows 10

Pentru a rezolva acest incovenient, Microsoft a implementat în UPP o nouă tehnologie ce se numește ”differential download package” care analizează sistemul și face cereri pentru pachete doar pentru părțile ce urmează a fi rescrise (nu se mai face download la pachetele care nu produc schimbări asupra sistemului).

În direcția implementării acestei noi tehnologii, spre finalul anului, cei care folosesc Windows Insider Program vor fi primii care vor avea acces la UPP. Dacă lucrurile decurg în direcția bună, toată lumea va avea acces la noua tehnologie undeva prin martie anul viitor.

downloading-update
downloading update windows 10

Un alt beneficiu al acestei tehnologii va fi că nu va mai fi necesar să rulăm de mai multe ori la rând actualizarea de Windows pentru a fi la zi (acest lucru se întâmplă în cazul reistalării Windows sau realizarea unui update după o perioadă mare de timp) ci o să primim un singur pachet de update.

De asemeanea, tehnologia va fi introdusă și pentru alte soluții Microsoft, așa cum ar Windows 10 pentru mobile, Internet of things și Hololens.

Speranța noastră este să nu mai fim nevoiți  să stăm mult timp în fața ecranului când dorim să dăm shut down sau restart și Windows 10 se apucă de făcut update-uri.

In cazul în care apar probleme cu actualizările de Windows vă așteptăm la noi în locație pentru a vă ajuta.