Service laptop Artcore Computers – reparatii de calitate

Artcore Computers este service specializat de laptopuri si calculatoare, oferind clientilor pe langa consultanta de specialitate si servicii de reparatii si mentenanta pentru laptopuri si PC. Avand un departament tehnic specializat in service echipamente it, in principal pe service laptop efectuam reparatii de calitate pentru orice model. Oferim o gama larga de produse, noi cu garantie, produse refurbished cu garantie si produse sh, la un raport bun calitate-pret care satisfac cele mai multe dintre cererile si necesitatile clientilor nostri.
In articolul de astazi, ne-am propus sa va prezentam cateva din principalele operatiuni de service laptop efectuate de tehnicienii nostri:

Reparatii si inlocuire ventilatoare laptop
Ventilatorul laptopurilor se strica cel mai mult din cauza prafului acumulat in sistemul de racire, fiind indicat prevenirea acestui lucru prin efectuarea serviciului de curatare a laptopului intr-un service autorizat laptopuri. Ne dam seama ca ventilatorul este defect atunci cand: laptopul se supraincalzeste, laptopul porneste, se incarca sistemul de operare dar ventilatorul nu porneste, ventilatorul scoate un zgomot si se blocheaza. Inlocuim ventilatorul sau il reparam, dupa caz in service.

Reparatii/inlocuire display laptop
Displayul este una din componentele cele mai importante ale unui laptop si in acelasi timp una dintre cele mai fragile.
In service-ul Artcore Computers efectuam: inlocuire display (atunci cand displayul este defect total, partial sau spart); inlocuire conectori sau inlocuire lampa, refacere sau inlocuire cablu de legatura intre ecran si placa de baza.

Reparatii placi de baza si placi video
Cele mai frecvente reparatii efectuate in service-ul nostru pentru placile video integrate: relipire sau inlocuire (reballing) chipset video, relipire diversi conectori, inlocuire memorii video, refacere sistem de racire, reballing northbridge, southbridge, update BIOS placa de baza, reparatii porturi HDMI, USB, PCMCIA, placi de retea, reparatii diversi conectori, inlocuiri chip-uri de memorie integrate in placa de baza.
La placile video de laptop efectuam operatiuni de reballing, reflow, relipiri sau inlocuiri componente defecte (chip, memorii etc.). Dintre simptomele placilor video defecte: laptopul porneste, dar nu afiseaza imagine pe display; afisare imagine cu artefacte pe display, laptopul porneste, ecranul este luminat, dar lipseste imaginea; imaginea exista pe display, dar nu este iluminata.

Reparatii conectori laptop
Remediem problemele intalnite la conectorul de alimentare, conectorul VGA, HDMI, conectorii USB, RJ-45. Defectiunile apar de obicei in urma utilizarii necorespunzatoare a laptopului (socuri fizice, mecanice, utilizare conectori necompatibili), acestea se rezolva fie prin inlocuirea sau repararea conectorilor defecti. Aceste defecte se manifesta prin: incalzirea excesiva dupa ce se introduce conectorul de la alimentator in laptop, fie nu functioneaza laptopul, fie acumulatorul nu se incarca decat intr-o anumita pozitie; laptopul nu functioneaza alimentat la retea desi alimentatorul este functional; placa de retea nu mai functioneaza la introducerea cablului; conectorii VGA, HDMI, audio sau USB sunt defecti;
Este necesara repararea conectorului de alimentare, chiar daca acesta functioneaza in anumite pozitii, altfel riscati ca placa de baza sa se carbonizeze in zona conectorului de alimentare si ulterior sa nu mai poata fi reparata.

Reparatii/inlocuire invertoare display laptop
Defectarea invertorului are simptome similare defectarii lampei displayului de laptop, fiind necesara testarea pe rand a celor doua componente pentru a face o diagnosticare corecta. Atunci cand invertorul este defect prezinta urmatoarele simptome: laptopul porneste, avem imagine pe display dar nu este iluminata; laptopul porneste, imaginea apare pentru o secunda sau chiar cateva minute apoi ecranul nu mai este iluminat.

Inlocuire tastatura laptop
Tastaturile se defecteaza fie din cauze mecanice, fie din cauza varsarii de lichid. Se recomanda schimbarea tastaturii intr-un service autorizat de laptop, operatiunea facandu-se de catre ingineri de service cu experienta.

Instalare software
Efectuam instalari sisteme de operare, facem devirusari, recuperari si salvari date, instalari programe, fiind cateva din serviciile software pe care specialistii nostri pot sa le faca. Toate instalarile se fac cu detinerea licentei de catre client sau prin cumpararea unei licente de la noi.
Recomandarea principala a service-ului Artcore Computers consta in curatarea integrala a acestuia; la aceasta operatiune este necesara dezasamblarea completa a laptopului, curatarea acestuia si schimbarea pastei termoconductoare.

service laptop curatare-laptop-851949_960x295