Mi Notebook Air – primul laptop lansat de Xiaomi

Primul laptop ultraportabil Mi Notebook Air a fost lansat de Xiaomi. Acesta este primul laptop din gama de produse al Xiaomi.

Mi Notebook Air
Acest produs a fost lansat in timpul unui eveniment dedicat lansarii noului telefon Redmi Pro iar laptopul Mi Notebook Air prezentat de Xiaomi a facut senzatie in cadrul evenimentului.
Xiaomi Mi Notebook Air va fi disponibil pe piata in doua versiuni: primul tip va fi cu un ecran de 13.3” si cealalta versiune va avea un ecran de 12.5”. Cele doua modele de laptop au ca sistem de operare Windows 10 si afiseaza la o rezolutie FullHD. Carcasa este dintr-un aliaj metalic si este prevazut cu port de tip USB – C pentru conectarea incarcatorului si doua porturi USB.
Xiaomi a inclus si pachetul software Xiaomi Sync care da posibilitatea utilizatorilor de a sincroniza laptopul cu un telefon Xiaomi dar si functia de deblocare cu o bratara Mi Band.
Noul laptop de la Xiaomi are urmatoarea configuratie: diagonala de 13.3 “ a ecranului, procesor Intel Core i5, memorie Ram de tip DDR4, SSD PCle 256 GB, placa video GeForce 940MX de la Nvidia. Acest model are posibilitatea de a adauga un SSD suplimentar avand un slot liber.
Celalalt model de laptop cu diagonala ecranului de 12.5” are un procesor Intel Core m3 cu grafica integrata, 4 GB memorie Ram si un SSD cu o capacitate de stocare de 128 GB, are de asemenea un slot liber pentru folosirea unui SSD suplimentar.
Modelul de Mi Notebook Air cu ecranul de 12.5” costa aproximativ de 540$, iar modelul cu ecranul de 13.3” costa aproximativ 750$. Momentan disponibilitatea pe piata la nivel international a noilor laptopuri lansate de Xiaomi nu este cunoscuta.