Reparatie placa video laptop

Reparatie placa video laptop

Intampinati probleme precum:

-Laptopul porneste dar nu afiseaza
-Laptopul afiseaza dungi (diverse culori) pe display,
-imaginea este impartita in mai multe cardre,
-imaginea este neclara.

Aceste simptome sunt relevante pentru cipul video, defectul fiind dezlipirea acestuia de pe placa de baza.

Rezolvarea consta intr-o procedura complexa de dezlipire totala si refacere a contactelor.

placa de baza laptop
placa de baza laptop

In service artcore computers in Iasi, puteti primi un diagnostic complet si corect prin dezasamblarea laptopului si a masuratorilor electrice la nivel de componenta a placii de baza.

Dell XPS MB
Dell XPS MB

Verificarea componentelor se face corespunzator, folosind aparate de masura, echipament de protectie si izolare. Evitarea descarcarii sarcinilor electrice aflate in repaus este foarte importanta pentru electronica laptopului. Experienta acumulata de echipa de ingineri artcore si echipamentul performant asigura respectarea procedurilor si a calitatii executarii procedurilor de service.

nVidia chipset
nVidia chipset

Placa video a laptopului are forma unui cip dedicat (producator: ATI/AMD, nVidia, Intel, SiS) si de regula este racit de acelasi sistem de racire precum cel folosit de CPU. Pentru a mentine silueta cat mai subtire, integratorii, folosesc o solutie subdimensionata pentru racire (sistem heatpipe) ce contine cupru sau aluminiu. Transferul termic se face printr-un material termoconductor (pasta sau pad). Cand aces sistem nu este intretinut corespunzator, nefiind curatat de praf si neinlocuind la timp materialul termoconductor – cipul se supraincalzeste, dezlipindu-se de placa de baza. Acest fenomen apare la temperaturi de peste 120 grade Celsius la nivelul cipului.

 

Pentru mai multe detalii referitoare la serviciile prestate in service artcore computers si produse ne puteti contacta la numar de telefon 0753-376.546 sau prin e-mail, adresa: [email protected]

Va asteptam sa ne vizitati atat on-line la ARTCORE cat si la magazinul din intersectia Bucsinescu.