Curatare de praf laptop Acer Aspire 5742ZG

Curatare de praf laptop

Acer Aspire 5742ZG – Service Artcore Computers

Din culisele serviceului artcore computers – astazi va prezentam un laptop din gama Acer Aspire cu un design deosebit si o configuratie decenta. Procesorul dual core si solutia grafica dedicata fac din Aspire 5742ZG un camarad pentru jocuri si filme cu rezolutie HD.

1 2 3 4 5

 

In imaginile de mai sus puteti observa amplasarea componentelor pe placa de baza si traseul termic pe care il urmeaza heatpipe-ul din cupru, pornind de la chipul video, continuand cu CPU si culminand cu un cooler de mici dimensiuni.

Conform temperaturilor din starile Idle ale CPU si ale procesorului grafic( 64-65, respectiv 83-85 grade Celsius), suntem de parere ca aceasta solutie aleasa pentru racirea sistemului este putin subdimensionata. Este cunoscut faptul ca se fac destule compromisuri in legatura cu aceste sisteme de racire de catre integratorii de sisteme. Motivele sunt lesne de inteles datorita faptului ca ele adauga greutate si deseori impiedica realizarea unui sistem de tip slim – asa cum tind acum toate brandurile sa micsoreze diferentele intre gama entry-level de cea high-end prin finisaj si design.

Pentru a eficientiza eliminarea caldurii – cel mai mare inamic al componentelor electronice – specialistii serviceului artcore au ales o pasta termoconductoare cu o conductivitate termica foarte buna – 8.5 W/mK! Rezistenta termica mica ajuta la transferul optim de caldura, astfel fiind imbunatatit tot procesul.

Efectul curatarii de praf si al schimbarii pastei termoconductoare a fost scaderea temperaturilor cu pana la 3 grade in starea idle si cu pana la 12 grade in full load – efect observat mai ales la GPU/ chipul placii grafice.

Daca ne urmariti articolele, va amintiti cat de importanta este curatarea de praf. Daca nu, va invitam sa aruncati o privire la urmatoarea imagine si sa va lasam sa concluzionati!

6

 

Pentru mai multe detalii si informatii legate de serviciile prestate de artcore computers, va asteptam sa apelati la numerele noastre de telefon: 0332-569.339 sau 0753-376.546 ori prin intermediul e-mailului, la adresa [email protected].

La artcore computers avem grija de laptopul tau!     www.artcore.ro