Curatare laptop

Curatare de praf laptop

Cel mai bun mod de a-ti intretine laptopul este de a-l curata periodic pentru a evita supraincalzirea!

Laptopurile sunt calculatoare personale flexibile – le folosim acasa ori la birou si observam cum pe zi ce trece(lansarea unor noi produse) devin tot mai puternice, mai subtiri, mai usoare dar pare ca sunt tot mai putin fiabile. Expresia “nu le poti avea pe toate” (referire la atributele anterioare) isi pierde valabiliatea atunci cand vezi ce mai e pe rafturi in magazinele de specialitate- spre exemplu-  ultrabook-urile sunt in trend acum. Tehnologia avanseaza fara nici un dubiu dar vrem sa aducem in atentie faptul ca performantele isi cer tributul prin supraincalzire, mai ales  atunci cand  intr-un spatiu destul de mic (aprox. 30x20x3 cm) sunt integrate: un procesor cu multe nuclee, multa memorie, placa video performanta pentru filme si jocuri HD plus alte “accesorii” multimedia sau business( card reader, difuzoare , etc.).

P10206091x

Zonele prin care este preluata caldura

In imaginea de mai sus este exemplificat un sistem de racire, dezasamblat din laptop – in cazul de fata este vorba despre modelul Compaq CQ56.

Zonele marcate prin culori reprezinta “hotspot-urile” – sunt puncte de preluare a caldurii generate de componentele laptopului. In acest caz, prin punctul de culoare verde este preluata caldura generata de procesor, condusa prin pasta termoconductoare si disipata cu ajutorul conductelor de cupru si a ventilatorului. La fel, punctul de culoare rosie preia caldura integratului placii de baza iar punctul de culoare albastra pe cea a procesorului grafic.

La artcore computers, punem accent pe intretinerea sistemului de racire atunci cand efectuam o revizie sau o curatare, deoarece suntem constienti ca defectarea acestuia conduce automat la defectarea restului componentelor. Este extrem de important ca pasta termoconductoare sa fie inlocuita la timp pentru a-si pastra performantele, este cu atat mai importanta verificarea de fisuri a conductelor de cupru(heat pipe) dar si a ventilatorului(in special cand apar zgomote in aceasta zona).

Aceste operatii complexe sunt efectuate in cadrul service-ului dotat cu echipament de ultima generatie. Serviciile de calitate sunt garantate de consumabilele folosite, echipamente moderne, atentia la detalii si priceperea echipei.

Pentru mai multe detalii si informatii, nu ezita sa contactezi artcore computers prin e-mail sau telefon:

[email protected] si 0332-569.339 / 0753-376.546

www.artcore.ro