Actionari pe Bursa de fericire

Ne bucuram ca putem ajuta, copiii merita chiar totul

Va multumim ca investiti in Bursa de fericire. Banii dvs inseamna conditii decente de tratament pentru copiii bonavi de cancer. Inseamna stoparea infectiilor intraspitalicesti prin crearea unor sectii cu circuite medicale, saloane cu grup sanitar propriu, cu acces la gaze medicale pentru situatii de urgenta.

In decembrie 2015 am strans 6.053.000 lei, aproximativ 1.340.000 euro, semnand peste 700 de contracte de sponsorizare cu companii si primind donatii de la peste 100 de donatori, persoane fizice.

La acest inceput de an, impreuna cu medicii si managementul spitalului, am definitivat tema proiectului pentru construirea Clinicii de Oncologie de la Spitalul de Copii Marie Curie. Aceasta va include un compartiment de Radioterapie si unul de  Scintigrafie, o sectie cu 40 de paturi de hemato-oncologie pediatrica si 4 camere sterile, spatiu de joaca pentru copii si spatiu de cazare pentru mame. Valoarea totala a proiectului, in aceasta configuratie, este estimata la peste 4.000.000 EURO. Pe langa cei 1.340.000 EURO stransi in decembrie 2015, avem si suma de 600.000 EURO, stransi in decembrie 2013 si cu care am fi vrut sa renovam sectia actuala de oncologie. Acest lucru s-a dovedit imposibil din punct de vedere tehnic, instalatiile sanitare neputand fi modificate sau adaptate unei recompartimentari.

In paralel, vom demara, curand, recompartimentarea si amenajarea Sectiei de hemato-oncologie de la Spitalul de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu”, o sectie pe trei etaje, cu peste 40 de paturi precum si aSectiilor de Pediatrie II si III de la Spitalul de Copii, Brasov, sectii cu peste 30 de paturi.

Fiindca sustineti proiectele noastre, bolnavii de cancer vor avea, in Romania, conditii decente de tratament. Datorita dumneavoastra sunt oameni care inving boala, oameni care cu siguranta va au in gandurile lor.

E MARTIE, E VREMEA VESTILOR BUNE

Proiectul de renovare a sectiei de oncologie de la Spitalul de Copii Brasov a demarat.  Pe 29 februarie santierul a fost pregatit, caile de acces izolate de restul sectiilor, astfel incat praful sa nu patrunda la micii pacienti, uneltele si materialele au sosit.  Pe 1 martie,  faianta alba, emblema spitalelor de altadata, a devenit amintire. In curand saloanele, sala de mese, cabinetele medicale  vor fi de poveste. Iar igiena si prevenirea infectiilor intraspitalicesti vor fi deziderate usor de realizat.

bursa de fericire

Cel mai indraznet proiect marca Daruieste Viata, construirea unei sectii de oncologie la Spitalul de Copii Marie Curie a inceput. S-a depus documentatia necesara obtinerii certificatului de urbanism. Dupa obtinerea acestuia urmeaza avizele si acordurile necesare obtinerii autorizatiei de constructie. Este un proces de durata si care presupune multe demersuri birocratice, dar odata ce va fi parcurs, visul va fi mult mai aproape de a deveni realitate. Daca autoritatile ne vor sprijini in acest parcurs birocratic, estimam ca in toamna vom vedea primele sapaturi. Pana atunci insa avem ragazul sa strangem in continuare fondurile necesare, adica apoximativ inca 1 milon de euro, pe langa cele 2 milioane de euro deja stranse in campaniile anterioare.

Fara dvs, nimic din ceea ce reusim nu ar fi posibil.